Club Light


 

Schaduwtheater / Nachtclub

Het grote avontuur van Club Light begint zodra de zon is ondergegaan. Er klinkt muziek. Projecties verschijnen op de schermen. En dan....... nodigt de portier je uit om naar binnen te gaan. Eenmaal in Club Light zijn er talloze mogelijkheden. Als een ster sta je in de spotlights van de wonderlijke 2 dimensionale wereld van donker en licht en kun je mee gaan spelen.

Club Light is een reizende nachtclub annex schaduwtheater waar de bezoekers zelf de artiesten zijn. Club Light is spannend en intiem; alles in de club nodigt de bezoekers uit om plezier te maken, te spelen en experimenteren met schaduwen.
Het is een feest om binnen te zijn én een feest om van buitenaf naar te kijken.
Club Light is de plek om gezien te worden deze zomer!

Club Light is een lichtinstallatie vormgegeven als een besloten nachtclub.
De acteurs die de bezoekers ontvangen maken ze wegwijs in het schaduwspel. In de nachtclub heerst een vertrouwelijke sfeer waardoor de speldrempel laag is. Buiten de club kun je op de 3 schermen bijna alles volgen wat er binnen gebeurt en door de verschillende vormen en kleuren van de schaduwen ben je als vanzelf getuige van een magisch schouwspel.
Praktisch

De installatie is 8 meter lang en 3 meter breed. Er zijn 3 verschillende ruimtes, elk verlicht door een andere lichtbron.
De voorzijde heeft 3 witte schermen waarop behalve projecties ook het schaduwspel te zien is van de mensen die in de club zijn. De beide zijkanten fungeren als in en – uitgang. De mensen buiten Club Light zien de schaduwen op de projectieschermen. Wat er werkelijk gebeurt in de club is alleen te zien door de bezoekers zelf. Er wordt gewerkt met allerlei objecten en schaduwspel maskers.

De muziek die wordt gespeeld in de club nodigt uit tot vrije expressie en theaterspel.
Op lokatie nodigen we niet alleen bezoekers/voorbijgangers uit om naar binnen te komen, ook vragen we eventueel aanwezige artiesten om live muziek te maken bij de projecties en/of een eigen act achter de schermen te laten zien.

Staan we buiten met Club Light; dan beginnen we zodra de schemering invalt. Staan we binnen; in een tent of zaal kunnen we op elk gewenst moment beginnen.  • Club Light
  • Club Light
  • Club Light
  • Club Light
  • Club Light
  • Club Light
  • Club Light
  • Club Light
  • Club Light

Toegankelijkheid

Club Light is voor iedereen vanaf 4 jaar oud en is rolstoeltoegankelijk.
Kinderen vanaf 4 jaar t/m 7 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.
Er is plaats voor maximaal 3 bezoekers.
De acteurs inspireren en begeleiden de bezoekers in het spel, zorgen voor doorstroming van de bezoekers en zorgen voor voldoende afstand tussen de personen onderling.

Covid 19

Club Light is bedacht voordat Covid19 in de wereld bekend werd en gelukkig kunnen wij door de opzet van Club Light heel makkelijk aan de geldende Corona regels voldoen. Er is geen fysiek contact tussen de acteurs en bezoekers of bezoekers onderling. De afstand van 1,5 meter tussen elk persoon wordt gewaarborgd door de acteurs. Er is plaats voor maximaal 3 bezoekers tegelijkertijd.
Mondkapjes en handdesinfectie middelen zijn bij de ingang verkrijgbaar.

Drama lessen en workshops

Vanuit de wens om theaterspel wel zo dichtbij de mensen brengen dat mensen als vanzelf gaan spelen is Club Light vormgegeven. Vanuit die wens geven we ook workshops en dramalessen aan groepen van alle leeftijden.
Als een van de alleroudste theatervormen leent het schaduwspel zich daar uitstekend voor.
In Club Light experimenteren we met poppen, maskers en het Spaans schimmenspel. De projecties creëren we door collages van voorwerpen te maken, waar ook in gespeeld kan worden.

De opbouw en tijdsduur van de lessen hangt af van de doelgroep. We bepalen dat het liefst in nauw overleg met de opdrachtgever.
Het uitgangspunt is; bekend raken met het medium, leren spelen met de mogelijkheden en beperkingen van het schaduwtheater. We stimuleren de vrije expressie van elke deelnemer en zorgen voor een veilige omgeving waarin ieder tot zijn recht komt.
We kunnen thematisch werken, ook werken we met verhalen: bestaande verhalen of verhalen die we schrijven met de groep.